comment 0

#bringonthenext39daysmofos

Het is dinsdagavond. Ik sta met mijn lief in een buitenlandse supermarkt.

‘Ge gaat nog hard uw best mogen doen met dat niet twijfelen’ zegt hij. En hij heeft gelijk. Ik loop al tien minuten van de ene naar de andere kant van de winkel, als een veertienjarig meisje dat voor de eerste keer in de Primark komt. Volgens mij zie je mijn hersens zelfs langs de buitenkant werken.

In mijn verdediging: we zijn in een supermarkt (twijfelmekka bij uitstek) in het buitenland* (alles is anders, wat wil ik hier kopen? alles? niets?) en we hebben net drie uur in de auto gezeten (mentale weerstand: nul).

Maar het is de wake-up call die ik nodig heb, want morgen is het woensdag en afgezien van al mijn oprechte motivatie, wil ik ook niet dat Zita wint vanaf dag 1. Dus leg ik op dinsdagavond mijn kleren klaar voor woensdag, zet ik de wekker, maak ik mentaal al het ontbijt in mijn hoofd en kies ik zelfs al schoenen (want te lang schoenen kiezen, betekent heel hard moeten fietsen naar het station, betekent bezweet in de trein zitten, betekent het gevoel: DE WERELD IS TEGEN MIJ, FOK ALLES).

Na drie dagen vakantie op een eiland moet ik weer gaan werken. (Volledig terzijde: had ik kunnen kiezen, ik was daar gebleven, eilanden zijn de max.) Ik lees en beantwoord al mijn mails, ik ga naar vergaderingen, ik werk zoals het moet.

Daardoor slaag ik erin om de eerste dag twijfelvrij te overleven. ’s Avonds staat er in mijn agenda dat ik op café ga en hoewel ik meer zin heb in dekentjes en slechte tv-programma’s, ga ik op café. I’m on a fucking roll, bitches.

Mijn existentiële levenstwijfels hou ik deze dag op afstand door 1 slimme truc: Instagram op het toilet. Naar toilet gaan is twijfelen. Alleen zijn in een kleine ruimte met blote billen zorgt ervoor dat ik mijn levenskeuzes in vraag stel. Dus bekijk ik nu het prachtige gefilterde leven van anderen terwijl ik op toilet zit. En denk ik niet na over dat van mij #success #bringonthenext39daysmofos

IMG_20150225_145049

*Nederland IS buitenland, oké?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s